| Autor |
Wiadomość |
|
Thain
|
Tytuł: Re: Polecam, chyba ze nie :) Napisane: So, 16 sty 2010, 03:12 |
|
| Mieszczanin |
 |
|
|
Nic dziwnego że trąci skoro to Gilliam.
Wróciłem z Sherlocka i muszę przyznać, że jest wręcz rewelacyjny. Wiarygodna fabułą, dużo akcji, ale nie nazwałbym go bezmózgim. Swietne kreacje postaci, choć zdecydowanie niezgodne z literackim pierwowzorem. No i znakomita muza Zimmera.
Bardzo fajny film. Polecam.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Ma'R
|
Tytuł: Re: Polecam, chyba ze nie :) Napisane: So, 16 sty 2010, 21:10 |
|
| Mieszczanin |
|
|
Skoro tak, to Sherlock must be w najbliższym czasie, bo zauważyłem, że podobne gusta co do filmów mamy.
_________________ Nigdy nie jest za późno, by nie mogło być za wcześnie.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Karlee
|
Tytuł: Re: Polecam, chyba ze nie :) Napisane: So, 16 sty 2010, 21:26 |
|
| Myśliciel |
 |
|
Bylem wczoraj na Sherlocku - dobry z plusem  Klimacik zajebisty, ciekawe postacie (choć trochę jakieś mi przypominały...), sherlock ujęty bardzo nietypowo - zupełnie inaczej niż w pierwowzorze, ale równie ciekawie i nieszablonowo. Do tego fabuła sprytna, ale równocześnie nie zbyt zawikłana, ot taka w sam raz na miły wieczorek przy piwie i chipsach  POLECAM! ... a jutro ide na Parnasusa, zobaczymy...
| Góra |
|
 |
|
Andre
|
Tytuł: Re: Polecam, chyba ze nie :) Napisane: N, 17 sty 2010, 21:09 |
|
| Mieszczanin |
 |
|
Parnasus polecam A tak serio to dzisiaj byłem w kinie na Parnasusie i dałbym mu 4+. Film jest ewidentnie w stylu Giliama - zagmatwany. Ciągle jeszcze głowię się nad jego przesłaniem  . Mimo wszystko historia jest dosyć intrygująca, ale jakby mnie zapytać co mi się konkretnie podobało, nie umiałbym prawdopodobnie odpowiedzieć. Na szczęście nie potrafię także znaleźć argumentów przeciw temu filmowi więc oceniam go jak kawał dobrej roboty bez rewelacji 

Cytuj: - Zagramy? - Ok, ale to bez różnicy.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Korien Olven
|
Tytuł: Re: Polecam, chyba ze nie :) Napisane: N, 17 sty 2010, 22:11 |
|
| Mieszczanin |
 |
Dołączył(a): Śr, 28 sty 2009, 21:06 Posty: 229 Tytuł: Forumowa Wiedźma Rocznik: 1983 |
|
W Sherlocku podobało mi się właśnie to, że intryga, choć dość śmiała, nie była przesadzona i nie typowała się jako "bujda na resorach", co wkurza w niektórych filmach, które fajnie się zaczynają i rozwija się to ciekawie a potem się okazuje, że tak przegięta była intryga, że tylko ręką machnąć. I muzyka rewelacyjna, zwłaszcza w scenach walk/bójek itp. A po Parnassusie nie mogę przestać słuchać Waitsa  Ten głos... 
_________________ "Being tall doesn't make you right, and it sure doesn't make you smart!" - Tasslehoff Burrfoot
|
|
| Góra |
|
 |
|
Zuz
|
Tytuł: Re: Polecam, chyba ze nie :) Napisane: So, 23 sty 2010, 16:31 |
|
| Włóczykij |
|
Co do Sherlocka i pseudo-niezgodności z oryginałem: W książkach Sherlock jest właśnie takim trochę awanturnikiem. To dopiero w późniejszych już nie Conan-Doylowskich powoeściach zrobił się z niego dżentelmen w charakterystycznej czapce 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Zachar
|
Tytuł: Re: Polecam, chyba ze nie :) Napisane: Pn, 25 sty 2010, 08:34 |
|
| Mieszczanin |
 |
|
The invetion of Lying Fajny filmik- alternatywna rzeczywistość, gdzie wszystko jest takie same jak u nas za wyjątkiem tego, że ludzie nie potrafią kłamać 
_________________ EJO EJO EJO !!
|
|
| Góra |
|
 |
|
Filip
|
Tytuł: Re: Polecam, chyba ze nie :) Napisane: Śr, 27 sty 2010, 20:45 |
|
| Bywalec |
 |
Dołączył(a): N, 25 paź 2009, 22:27 Posty: 84 Lokalizacja: Leśna Dolina Rocznik: 1990 |
|
Andre napisał(a): Parnasus polecam A tak serio to dzisiaj byłem w kinie na Parnasusie i dałbym mu 4+. Film jest ewidentnie w stylu Giliama - zagmatwany. Ciągle jeszcze głowię się nad jego przesłaniem  . Mimo wszystko historia jest dosyć intrygująca, ale jakby mnie zapytać co mi się konkretnie podobało, nie umiałbym prawdopodobnie odpowiedzieć. Na szczęście nie potrafię także znaleźć argumentów przeciw temu filmowi więc oceniam go jak kawał dobrej roboty bez rewelacji  Kawał dobrego filmu! Zgadzam się! byłem w kinie, jest genialne, mówcie co chcecie. Polecam. Nie będę nic więcej mówił, bo po prostu lepiej obejrzeć. Film nie jest zwyczajny. Beware. Trzeba miec na uwadzę że tworzył go koleś z Monty Pythona.
_________________ - Znam odpowiedzi na wiele pytań. Zadaj jakieś. - No... co mistrz chciałby zjeść na śniadanie? - zapytał - Aha - powiedział - Jedno z tych trudnych... Terry Pratchett: "Złodziej czasu"
|
|
| Góra |
|
 |
|
Korien Olven
|
Tytuł: Re: Polecam, chyba ze nie :) Napisane: Śr, 27 sty 2010, 23:04 |
|
| Mieszczanin |
 |
Dołączył(a): Śr, 28 sty 2009, 21:06 Posty: 229 Tytuł: Forumowa Wiedźma Rocznik: 1983 |
|
taaaaak, tańczący policjanci  Ja z kolei świeżo po Avatarze. Warto pofatygować się do kina na seans 3d, robi wrażenie. Bardzo podobała mi się muzyka. Fabuła odpowiednio niezagmatwana, ale nie przeszkadza fakt, że zakończenia tak łatwo się domyślić. Ogółem przesłanie filmu bardzo smutne mi się zdaje - okazał się być chyba tak proekologiczna jak Diuna:) Plus kilka typowo amerykańsko przegiętych momentów, że nie sposób się nie uśmiechnąć albo mruknąć: "taa, jasne". Reasumując: magiczny, baśniowy, z morałem. Czekam na "Alicję" jeszcze a potem chyba przerwa kinowania.
_________________ "Being tall doesn't make you right, and it sure doesn't make you smart!" - Tasslehoff Burrfoot
|
|
| Góra |
|
 |
|
Andre
|
Tytuł: Re: Polecam, chyba ze nie :) Napisane: Śr, 27 sty 2010, 23:31 |
|
| Mieszczanin |
 |
|
no tak, Avatar fajny w sumie, tylko oglądając naprawdę kojarzyło mi sie z Pocahonntas (czy jak to sie pisze )  , jednak efekty sprawiają że jest to film warty obejrzenia, a szczególnie w 3d

Cytuj: - Zagramy? - Ok, ale to bez różnicy.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Zachar
|
Tytuł: Re: Polecam, chyba ze nie :) Napisane: Pn, 1 mar 2010, 09:59 |
|
| Mieszczanin |
 |
|
Kac Vegas- całkiem śmieszna komedia, a w dobie deblinych amerykańskich komedyjek ta się wyróżnia 
_________________ EJO EJO EJO !!
|
|
| Góra |
|
 |
|
Kszych
|
Tytuł: Re: Polecam, chyba ze nie :) Napisane: Pn, 1 mar 2010, 16:53 |
|
| Modoradny |
 |
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 15:16 Posty: 420 Lokalizacja: Czarna Białostocka Tytuł: Założyciel Rocznik: 1991 |
|
A mnie Hangover nie rozśmieszył prawie wcale, kiedy oglądałem go za 1. razem. Kiedy oglądałem go za 2. razem z bandą kumpli po oblewaniu prawka, była to najlepsza komedia wszech czasów  .
|
 |
|
Calis
|
Tytuł: Re: Polecam, chyba ze nie :) Napisane: Cz, 4 mar 2010, 12:18 |
|
| ChodzÄ…cy Interes |
 |
Dołączył(a): N, 13 gru 2009, 14:02 Posty: 232 Lokalizacja: Białystok Rocznik: 1993 |
|
|
Nie wiem czy ktoś już o tym wspaniałym filmie cośpisal ale ja polecam "Władce Pierścieni" , wszystkie części. Wspaniała książka, film oraz gra niczego sobie =)
_________________ " Powoli do przodu..."
Punk$ noT DeaD (A)
|
|
| Góra |
|
 |
|
Nitjsefni
|
Tytuł: Re: Polecam, chyba ze nie :) Napisane: Cz, 11 mar 2010, 16:35 |
|
| Włóczykij |
 |
Dołączył(a): Wt, 9 mar 2010, 18:37 Posty: 14 Lokalizacja: Gródek Rocznik: 1994 |
|
Uwielbiam głównie komedie i fanasy ( ale mało znam dobrych filmów fantasy ) Polecić muszę: "Harold and Kumar" 2 części komedia o 2 ziomkach lubiących marihuane ( śmieszna scena jak narajali geparda i zrobili z niego wierzchowca ) "Recep Invedik" 2 części turecka komedia o bezrobotnym mało inteligentnym człowieku, wiele wrażeń choć film z deka wulgarny. Zohana pewnie all znacie... nie musze opisywać 
_________________ Spróbuj szczęścia, może się uda... Nie licz na wiele...
|
|
| Góra |
|
 |
|